Friday, June 24, 2011

aku ada kuasa??

cerita aku ada kuasa ini berkisar tentang seorang remaja yang berusia 16 tahun yang terpaksa menghadapi banyak dugaan ... di sekolahnya, dia selalu dibuli dan diejek oleh rakan2nya kerana dia tidak mempunyai ibu bapa . cerita dugaan dia berterusan lagi apabila di rumah kerana dia akan disuruh oleh ayah angkatnya untuk mencuci tahi lembu di kandang belakang rmahnya ..pada waktu malam pula dia akan disuruh duduk di luar untuk menjaga kandang lembu supaya tidak ada pencuri yang datang . ''dia selalu terfikir untuk melarikan diri dari rumahnyer bapa angkatnya itu tetapi dia tidak tahu kemana hendak dia pergi oleh itu dia duduk jugalah bersama keluarga angkatnya itu walaupun dengan hati yang tidak rela.

pada suatu malam ketika dia sedang duduk di kerusi untuk menjaga binatang ternakan, dia ternampak 1 cahaya putih yang terang dari langit jatuh ke dalam semak2 hutan yang berhampiran dengan rumahnya itu .
dia pun dengan terujanya dia bergegas lari ke kawasan itu ..
TIBA-TIBA....
apabila dia sudah sampai ke kawasan itu dia nampak kawah yang besar dan ditengah kawah itu ada bebola hijau yang kecil ..dia pun mengambil bola itu dan.....
boooooooooommmmmmmm ~ letupan hijau berlaku..
dia tidak mengalami apa2 kecederaan tetapi dia berasa ganjil kerana dia rupanyer berada di langit .. ketika itu dia begitu takut dan berasa hebat kerana boleh terapung di udara....
nantikan episod seterusnya di lain hari ~ continue ..
ini tidak ada kena mengena dengan cerita heroes.
ini cuma nak tnjuk bahawa dia akan menjadi heroes
tidak lama lagi ~hihi

Thursday, June 2, 2011

hati membicarakan geramku

cerita hati membicarakan geram ku berkisar tentang seorang remaja yg berumur 15 tahun yg geram
akan apa yg berlaku kpda nyer itu .. dia mula menulis cerita mengenai geramnyer di dalam
buku peribadinyer ..
bermula dari sini.......

heehehehe , pada mulanyer aku happy lah sebab bergembira ari ni main badminton ngn kwan2 .. aku menang dalam perlawanan kalah mati ..30-16 .. hahaha tp dalam pertandinga body smash aku terkeluar no2 sbb kurang fokus ..hahaha n ada org main tipu .. spew la tuh 
sapa mkan cili tergigit lidah ko ..( pelik kan )
selepas main badminton pg lah kedai seven -11 nak beli air ,dahaga gler time tu ..yelah bru lpas main bdminton mne x dahaga..lpastu dah beli air aku pg naik laser net ngn kawan2 aku . pada mulernyer byar lah rm1.50 ..wk2 tu main lah counter strike cz.. wk2 main tu ayah aku call..dia kta nak amik aku sbb ayahku time tu ada kt gmbak.. aku ktalah naik bus balik nnt sbb kalo blik awal pun bukan ada apa2 pun.. lpastu aku smbg main game tu lagi .. hihi aku berjaya bunuh 169 orang .. hebatkan .. tibe2 keluar kt ctu masa nk abiss ..aku n kwan2 yg rse syokk gler main cs cz tu tambah 50sen ..hihi ...habis 2 jam kita org pun blik .. aku pun tggu bus slama  25 minit ..dpt bus aku naik ..smpi tman melati aku jalan smpi rumah....
tibanyer aku kt rumah !! tgok2  x der org kt rumah , aku first2 x de lah syak apa2 .,.. aku pun duk rmh sorang2 tgok tv ..aku pun mandi dulu sbb busuk ,... lpas mandi aku smbg tgok tv .. 40 minit kmudian , ayah aku balik ... aku tnya mknan x beli ke .. lpas 2 minit abg aku mncul .,. bwa 1 bungkus nasi.. lpastu ada 3 ,4 plastik jusco kt tgn dia .. 
aku apa lg lpas tgok plastik tu aku truzzz naik angin ahh ... aku pun tye npe x bwa iman ..
ayah aku kta yg td call kta nk g cc..aku pun ckap kt ayah aku , npe td time call x kta nk g jaya jusco ~ 
aku dgn prasaan gram pun aku cakap esok nak g jusco beli baju n seluar jgak..!!!
esok lpas blik solat jumaat aku nak g jusco gak ( ckp dlm ati)
....itulah kjadian marah aku ari ini...

Wednesday, June 1, 2011

who are u? budak !

cerita ''who are u? budak ! mgenai seorang pelajar lelaki yg berusia 13 tahun yang sedang mencari identiti dirinya . dia dikenali di sekolah nyer dengan nickname boyak . hihi orang pggl boyak coz dia ni botak dan montel .. dia ni seorang yg berwawasan . sebab tu banyak benda dia tulis di dalam diarinya . diarinya di tulis bertajuk who are u ? budak ! dia tulis tajuk itu krana dia mahu mengenali dirinya , dan apa yg dia rncg dalam hidupnyer ingin dijdi knyataan . peristiwa yang amat berperistiwa bagi boyak ialah pada suatu hari, dia b'mimpi dia ke zaman akan datang ketika dia sdah berumur 50 tahun, dia telah menjadi seorang ahli sainstis yang sangat d'sanjungi oleh serata dunia.


d'sebabkan oleh dia negara Malaysia telah menjadi negara paling maju di dunia mendahului negara Japan. dia telah telah dijadikan personal assistant president malaysia time tu . oleh sebb itu bnyak kemajuan dan pembaharuan telah dicipta dan dbawa oleh syarikat Bmodern iaitu syarikat boyak sendiri .. syarikat itu juga telahd'iktiraf bgunan paling canggih pd abad itu . ketika itu boyak berasa sungguh tidak percaya akan kejayaan nya wlaupun di dalam mimpi ..
wlaupun boyak tau ia mimpi tetapi boyak merasakan perkara itu memang berlaku .

>>>> sipnosis sampai itu saja .nk dpatkan full story sila mintak sya..hihi